top of page

Echte Salie, de voordelen van deze vrouwenplant.

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021werking saliethee | Echte Salie Voordelen

Echte Salie wordt beschouwd als een geneeskrachtig kruid tegen vele klachten. Je kan er een heerlijke winterse thee van zetten, kom dus snel alles thee weten over de werking van Saliethee. Veel mensen gaan Echte Salie ook gaan branden voor de reinigende werking van hun huis, je laat deze uiteraard niet branden als een kaars, maar je laat Echte Salie rustig smeulen zoals Wierook.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


De Voordelen en de werking van Saliethee

Een Kopje Saliethee werkt verzachtend bij symptomen van verkoudheid en heeft een zweet remmende werking. Echte Salie helpt je te ontspannen, ondersteunt een gezonde spijsvertering en heeft een krampstillende werking op de maag en de darmen. Maar boven dit alles is Echte Salie het vrouwenkruid bij uitstek! Salie regelt ons vrouwelijk hormonaal evenwicht en zou zo onze typische overgangsklachten zoals opvliegers, overmatig zweten, vaginale droogheid en prikkelbaarheid verminderen!


Waarschuwingen

Zwangere vrouwen gebruiken beter geen Echte Salie. Aangezien Salie de melkafscheiding afremt is het ook niet aan te raden voor zogende vrouwen. Echte Salie ga je beter vermijden bij epilepsie, maagzweren, opvliegend karakter, verleden van hormoonafhankelijke kanker en hoge bloeddruk.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.52 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page