top of page

Niaouli olie en zijn voordelen

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022


niaouli boom | Niaouli voordelen

Niaouli is een groenblijvende boom uit de familie van de myrtaceae, afkomstig uit Australië. De etherische olie wordt gewonnen uit het blad en wordt vooral geproduceerd in Australië en Tasmanië. Wil je graag te weten komen wat etherische olie is? Lees dan ook mijn blog over aromatherapie.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.Volgende voordelen worden toegeschreven aan Niaouli olie:

Niaouli zou in de eerste plaats sterk infectie werend en ontsmettend werken, zo worden er antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen toegeschreven aan deze plant. Omdat Niaouli daarnaast ook slijmoplossend zou werken en hierdoor slijmvliesontstekingen vermindert wordt deze olie vooral ingezet bij luchtwegeninfecties zoals bronchitis, sinusitis, astma, kinkhoest, neusverkoudheid, keelpijn en oorontstekingen.

Omwille van zijn ontstekingsremmende werking wordt deze olie ook vaak toegepast bij genitale herpes, vaginale ontsteking, baarmoederhalsontsteking, ontstekingen op de urinewegen en prostaat, artritis en bij leverontstekingen.

Van Niaouli olie wordt ook gezegd dat ze de bloedcirculatie zou bevorderen en een beschermende werking heeft op onze slagaders, plaats deze eigenschap samen met de eerder genoemde ontstekingsremmende eigenschappen en dan weet je waarom deze olie ook vaak ingezet wordt bij spataderen, aambeien en slagaderwandontstekingen.

Verder zou Niaouli olie de levercellen stimuleren en beschermen tegen steenvorming en kan het bijvoorbeeld ingezet worden bij een zwakke leverfunctie of ter preventie van galstenen.

Bij insectensteken, wondjes of algemene huidaandoeningen zou Niaouli olie ook verzachtend werken.Gebruik van Niaouli olie

Je kan Niaouli olie verstuiven in een aromaverstuiver. De geur zou een harmonische werking hebben wanneer je niet gaat overdrijven met de dosis. Bij luchtwegeninfecties zou je de olie in een draagolie op de borstkas kunnen gebruiken om in te masseren.

Je zou de olie ook kunnen toevoegen aan een neutrale badolie om zo te gaan toevoegen aan je ligbad. Inwendig gebruik van etherische olie kan enkel onder begeleiding van een professioneel.Waarschuwingen

Etherische oliën enkel inwendig gebruiken op voorschrift van een professioneel! Met name voor Niaouli moet opgepast worden bij jonge kinderen en zwangere vrouwen!

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten en op het etherische oliën handboek voor aromatherapie van Michel Vanhove en Geert Devlieghere.Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

174 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page