top of page

Ken jij de werkingen van Palmarosa?


etherische olie palmarosa

Uit het gedroogde gras van de Cymbopogon Martinii wordt de etherische olie 'Palmarosa' gedestilleerd. Het tot 3 meter hoge gras is van Noord Indische oorsprong. De olie, met haar aangename geur die op rozen lijkt, behoort tot één van de 10 belangrijkste essentiële oliën en is een belangrijke geurstof in de cosmetisch industrie. Wanneer je de geur via een aromaverstuiver in je woning verstuift zou deze emotioneel voor rust en harmonie zorgen.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.De werkingen van Palmarosa

Palmarosa is een antiseptische olie met bacterie-, virus- en schimmelremmende eigenschappen. In de aromatherapie wordt Palmarosa olie vaak ingezet bij huidinfecties, littekens, eczeem, acné wondjes, rimpels, nervositeit, spijsverteringsproblemen en stress gerelateerde problemen. De olie heeft een baarmoeder stimulerende werking en zou de bevalling bevorderen. Palmarosa verwerkt in je dagcrème zou de talgafscheiding regelen, je huid hydrateren en het herstel van je huidcellen stimuleren.Waarschuwingen:

Door de baarmoeder stimulerende werking wordt Palmarosa afgeraden voor zwangere vrouwen.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het handboek voor aromatherapie van Michel Vanhove en Geert Devlieghere, een standaardwerk op het gebied van aromatherapie. andere bronnen: Chemisch gedefinieerde essentiële oliën, A Zhiri, D. Baudoux, M.L. Breda, uitgegeven door Inspir Development.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

49 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page