top of page

Ken jij de voordelen van Beredruif?

Bijgewerkt op: 14 dec. 2021


Er bestaan een aantal variëteiten van de Beredruif die het goed doen als Bodembedekkers en sierplanten voor rotstuintjes. In Engelse kruidenboeken duikt het gebruik van Beredruifbladeren reeds op vanaf de 13de eeuw voor aandoeningen van de urinewegen. Pas vanaf halverwege de 18e eeuw werd de Beredruif echt 'ontdekt' door de medische wereld en in 1788 opgenomen in de Britse farmacopee.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


De voordelen van de Beredruif

Beredruifblad werkt ontsmettend op de urinewegen en wordt hierdoor vaak toegepast bij terugkerende blaasontstekingen.

Uitwendig wordt het Beredruifblad vaak toegepast omwille van zijn wondhelende eigenschappen bij huiduitslag, roodheid en lichte brandwonden.Waarschuwingen

Door de hoge concentratie aan looistoffen kan Beredruifblad bij gevoelige personen aanleiding tot maagklachten. Gelijktijdige toedieningen van Lijnzaad kan helpen. Ook wordt afgeraden om Beredruifblad langer te gebruiken dan voor een korte kuur van één week en is het beter om niet meer dan 5 kuren per jaar te doen. Beredruif geeft een groene of bruingroene kleur aan de urine.

Beredruif niet gebruiken tijdens de zwangerschap en tijdens het zogen. Ook te vermijden voor kinderen jonger dan 12 jaar. Als bij pijnlijke urinelozing na enkele dagen geen verbetering optreedt, dient zeker altijd een arts te worden geconsulteerd!

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

160 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page