Anijs is een lekker kruid waarvan we vooral het zaad gebruiken. Anijszaad kan je gebruiken om Anijsthee of Anijsmelk te maken. Anijs is niet verwant met steranijs. Ze hebben wel een vergelijkbare smaak, steranijs is iets bitterder dan gewoon anijszaad. In de kruidengeneeskunde wordt Anijszaad veel gebruikt voor de smaak, wanneer bepaalde kruiden niet zo lekker smaken, wordt er Anijs toegevoegd om de smaak te verbeteren. Doordat Anijs zelf ook een aantal voordelen zou hebben voor onze gezondheid kan het de werking van de kruidenmix gaan versterken.
Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.
Voordelen
Anijs bevordert onze spijsvertering en werkt verlichtend na een zware maaltijd, bovendien zorgt Anijszaad voor een frisse adem. De zaadjes zouden wel meer positieve effecten hebben op ons spijsverteringsstelsel, zo zou Anijszaad een krampwerende werking hebben op onze maag en onze darmen.
Niet enkel voor onze spijsvertering, maar ook voor onze luchtwegen zou het aangeraden zijn om regelmatig Anijsthee te drinken. Anijszaad zou onze luchtwegen ondersteunen en slijmoplossend werken.
Wanneer je borstvoeding geeft, geeft Anijs een aangenaam aroma aan de moedermelk. Het zou de borstvoeding gemakkelijker maken en de zuigreflex van de zuigeling bevorderen.
Voor vrouwen heeft Anijszaad nog meer voordelen, zo zou het verlichtend werken bij menstruatiekrampen.
Waarschuwingen
Anijszaad ga je beter niet gebruiken tijdens je zwangerschap.
Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.
Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.
Comments