top of page

De verbazingwekkende voordelen van Ammi Visnaga

Bijgewerkt op: 1 dec. 2021


Ammi Visnaga, het kruid van de vele namen. Zo staat dit kruid onder andere ook nog bekend onder volgende namen: Khella, Tandenstoker en Fijn Akkerscherm. De zaadjes van deze plant kunnen gegeten worden en lijken op anijs, komijn, of venkelzaad. Uit Khelline, een werkzame stof van Khella, werd natriumchromoglycaat ontwikkeld, een medicijn bij Astma, hooikoorts en allergieën. Ook vormde Khelline de basis voor Nifedipine (vaatverwijder) en Amiodarone (tegen hartritmestoornissen). Ammi Visnaga werd in de medicinale wereld dus al veel gebruikt.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


De voordelen van Ammi Visnaga:

Khella zou een langdurig krampwerende werking hebben op onze luchtwegen en zou ons luchtwegen verwijden. Hierdoor wordt Khella vaak preventief toegepast tegen astma aanvallen of bij krampachtige hoest. De krampwerende werking zou zich niet alleen beperken tot onze luchtwegen, maar zou ook werken op ons nierstelsel, Khella wordt dus ook vaak ingezet voor het beter verwijderen van niergruis en kleine steentjes na een operatie voor nierstenen. Verder zou de krampwerende werking ook lichtjes ondersteunen bij krampen van ons spijsverteringsstelsel. De vruchtjes van de Tandenstoker zouden ook een cholesterolverlagende en bloedvat verwijdende werking hebben.Hoe gebruik je fijn akkerscherm.

Van fijn akkerscherm worden vooral de zaadjes gebruikt. Van de (gedroogde) zaadjes kan je thee zetten, hiervoor gebruik je +/- 5 gram zaden per tas water. Voor mensen die geen thee drinken is er ook moedertinctuur op de markt van deze plant. Een tinctuur is een vrij sterk geconcentreerd alcoholisch aftreksel die lang bewaart en die je gemakkelijk kan innemen in druppelvorm. Een tinctuur kan je kopen, maar je kan een tinctuur ook eenvoudig zelf maken.


Waarschuwingen

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

524 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page