top of page

Hoe overleef ik mijn kater?

We genieten met z'n allen volop nu het leven na corona terug op volle toeren draait. Door de 'knaldrang' en de vele feestjes die we zo hard gemist hebben, durven we wel eens te diep in het glas te kijken. En hoewel we het allemaal zelf wel weten en tegen ons zelf zeggen: "wees verstandig, het is beter voorkomen dan genezen", vergeten we onze eigen wijze raad wel eens in de late/vroege uurtjes. Was dat laatste glaasje gisterenavond voor jou toch net eentje te veel? Lees dan snel volgende tips om je kater op een natuurlijke wijze te bestrijden.


1. Voorkom je kater, drink veel water.

Ben je vergeten om je alcoholische drankjes af te wisselen met water? Drink dan voor je gaat slapen toch nog snel een liter water. Op deze manier kan je de afvalstoffen gaan afvoeren voor ze je het leven zuur gaan maken. Op deze manier kan je jouw kater misschien nog voorkomen of toch minstens afremmen.

Ook wanneer het al te laat is en je al bent opgestaan met je kater is het belangrijk om je vochtreserves terug aan te vullen, alcohol droogt je lichaam namelijk uit.

Probeer geen koffie te drinken, deze gaat vocht afdrijvend werken waardoor je nog meer uitdrogingsverschijnselen gaat vertonen.2. Eet een eitje als ontbijt

Een stevig ontbijt kan je helpen, maar met een kater is het meestal niet eenvoudig om meteen eten binnen te krijgen. Een eitje komt dan goed van pas. Eieren zijn een welbekend geneesmiddel tegen een kater vol aminozuren die helpen om de achtergebleven alcohol af te breken. Ook een tomaatje hoort thuis bij je antikater ontbijt, tomaten boosten je leverfuncties.

Na je ontbijt kan je tussendoor zo nu en dan een handvol Amandelnoten eten. Amandelnoten zitten bomvol Mineralen, antioxidanten en gezonde vetten die je lichaam goed kan gebruiken bij het heropbouwen van de leverfunctie.3. Zet een kruidenthee

Ik kan niet genoeg vermelden hoe belangrijk het is om de vochtreserves van je lichaam te gaan aanvullen bij een kater. Heb je liever een smaakje in water? Zet dan een kruidenthee en geniet naast de hydraterende werking bovendien nog van de katerverzachtende eigenschappen dat deze kruiden kunnen bieden.Volgende kruiden kan je gaan toevoegen aan je kruidenthee bij een kater:

Gember

Gember helpt tegen misselijkheid, dus ook tegen misselijkheid die veroorzaakt wordt door je kater. Bovendien werkt Gember algemeen opwekkend, waardoor deze bij je thee toch voor een klein opkikkertje kan zorgen tegen je energiegebrek en je herstel kan bevorderen.

Kurkuma

Ginkgo

Wilgenbast

Passiebloem

Mariadistel4. Zuren en natuurlijke suikers.

Heb je een heerlijke kruidenthee gezet met enkele van de hierboven genoemde kruiden? Voeg hier dan zeker nog enkele schijfjes citroen en een koffielepel honing aan toe.

De zuren van de citroen vullen de PH-waardes van je lichaam aan, bovendien stimuleert citroen je lever om de gifstoffen te lozen. De natuurlijke suikers van je honing helpen je lichaam niet enkel om de overgebleven alcohol sneller af te breken, ze geven je ook je suikerspiegel een flinke boost.Waarschuwingen en bronvermelding


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Het meeste in dit artikel is gebaseerd op volgende bronnen:

- Groot handboek geneeskrachtige planten, Geert Verhelst

- Https://nl.myprotein.com


Informatie over planten of andere natuurlijke middelen, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik.

61 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page