top of page

Welke etherische olie mag niet ontbreken in je bagage?

Bijgewerkt op: 4 sep. 2021


Ik ga op reis en ik neem mee... etherische olie! Eenvoudig in te pakken en een natuurlijke oplossing voor o zoveel reiskwaaltjes!

Maar wat neem je allemaal mee in je natuurlijke reisapotheek?

opgepast: zet je etherische olie wel niet voor het raam in de zon, maar neem ze mee in een donker tasje voor een goeie bewaring en bescherming.

Lavendel is een heerlijke olie voor de huid. Zeker als je van de zon genoten hebt, want Lavendel werkt kalmerend en helend bij zonnebrand. Doe een druppel in Aloë vera gel voor een nog betere verlichting en hydratatie. Lavendel ondersteunt een goede nachtrust. Vaak is vakantie toch even anders dan thuis, je bent op een rare tijd op gestaan, je bent in een andere tijdzone, een matras die je niet gewoon bent,... Doe enkele druppels Etherische olie van Lavendel in een diffuser, een druppel op je kussen of wrijf een druppel open op je voetzolen om goed te kunnen slapen.

Nog niet overtuigd? Lavendel vermindert de jeuk en werkt verzachtend bij insectenbeten of een kwallenbeet.

Tea Trea

Van deze ontsmettende krachtpatser kan je 1 druppel puur lokaal gebruiken of verdunnen in een basisolie.

Etherische olie van Tea Trea werkt antiviraal, voel je een koortsblaasje komen op je lippen, doe er meteen wat pure olie op.

Tea Tree helpt ook tegen luizen. Heb je kinderen die op zomerkamp gaan? Doe een paar druppels op een haarborstel.

pepermunt

Teveel gedronken op een avondje uit? Wrijven met Pepermuntolie op je slapen en buik kan de bonzende hoofdpijn en misselijkheid waarmee je wakker wordt helpen verlichten. Ben je de hele dag op stap geweest? Wrijf dan 's avonds een druppel pepermuntolie op de onderkant van je voeten om ze te verwennen en te verfrissen.

Pepermunt werkt verkwikkend bij vermoeidheid en verlicht reisziekte, Voor gedoseerde pepermuntparels van Pranarôm zijn gemakkelijk in te nemen in de auto of op het vliegtuig.

citroen

Versterkt het concentratievermogen. Erg handig tijdens een lange autorit.

Eucalyptus

verstopte neus of verkouden door de airco? Dankzij de etherische olie van Eucalyptus kan je terug vrijer ademen. Tip: neem ook een lege inhalatorstick mee waar je gemakkelijk enkele druppels op kan aanbrengen.

Deze voor gedoseerde mini-capsules van Pranarôm zijn gemakkelijk in te slikken en hebben een neutrale smaak. De "E-commissie" voor de fytotherapie erkent het medicinaal gebruik van de wortelstok van gember om spijsverteringsproblemen te behandelen en misselijkheid ten gevolge van reisziekte te voorkomen.

Doe enkele druppels op een USB-diffuser of op een houten wasknijper die je vastknijpt op je ventilatie en blijf verlost van vervelende muggen.


Alvast veel reisplezier en vergeet niet dit artikel nog eerst even te delen !


57 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

留言


bottom of page