top of page

Heerlijk recept voor een Zomerse Theecocktail

De klassieke Mojito of Margarita wat beu gedronken? Probeer dit weekend dan eens één van deze cocktails, gebaseerd op thee. Bewijs meteen aan je vrienden, zoon of dochter dat thee helemaal niet saai, ingewikkeld of een drankje voor oma's is. Een cocktail met thee is een stuk gezonder dan met frisdrank en lekkerder ook als je het mij vraagt. Op deze manier wordt het drinken van thee opnieuw hip en trendy. Met dit artikel wil ik je inspireren om niet enkel te genieten van je klassieke kop thee, maar evengoed van een verfrissende ijsthee cocktail. Santhee 😉.


1. Fruity Punch (alcoholvrij)

Volg gewoon de instructies en je bent in een handomdraai klaar met deze heerlijke thee aperitief. Ook ideaal om een gelijkwaardig aperitief alternatief te voorzien voor de kindjes.

Recept voor 2 grote glazen:

  • Laat 2 theelepels Bosvruchten theemix en 1 theelepel Tropische vruchten theemix een 10-tal minuten trekken in 500ml heet water.

  • Vul intussen je cocktailglas met: 1. +/- 1 theelepel honing (volgens eigen smaak) 2. klein beetje rietsuiker volgens eigen smaak 3. enkele takjes verse munt (bij gebrek hieraan kan je ook 1 theelepel muntthee toevoegen aan de theemelange hierboven) 4. een goeie portie ijsblokjes.

  • Giet de hete thee over het ijs.2. Zet ijsthee in een handomdraai met een Glassier.

Met de Or Tea? Glassier kun jij lekker speels combineren. Een innovatief product van Or Tea?. Je kunt nu in een handomdraai ijsthee zetten. Gewoon wat ijs in de Glassier doen, thee door de ijszeef schenken en het is klaar om te serveren. Een ijskoud kunstje om heerlijk creatief aan de slag te gaan met thee en zelf je verschillende ijsthee cocktails te brouwen.
3. Berry Royal Fizz

Hoeft je aperitief voor jou niet alcoholvrij te zijn en heb je zin in een meer sprankelend alternatief? Test dan volgend receptje even uit:

  1. Laat 2 theelepels Bosvruchten theemix gedurende 15 minuten trekken in een koude Cava/ Proscecco

  2. Serveer in een champagneglas

  3. Werk af met rode vruchten

Heb je toch liever een alcoholvrije aperitief? Gebruik dan spuitwater i.p.v. Cava of Proscecco.Welke Cocktail vond jij de lekkerste?

  • Fruity Punch

  • Berry Royal Fizz


Waarschuwingen & Bronvermelding

Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Het meeste in dit artikel is gebaseerd op volgende bronnen:

Time For Tea? Creativity Guide


Informatie over planten of andere natuurlijke middelen, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik.

55 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page