top of page

Wilgenbast, dit zijn de voordelen.

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Wie het boek 'de stam van de Holebeer' gelezen heeft uit de serie 'de Aardkinderen' van Jean M. Auel herinnert zicht misschien nog dat Ayla de gewrichtspijnen van Creb behandelde met Wilgenbast. Dit is niet zo vreemd, want de Wilgenbast wordt ook wel eens de aspirine van de natuur genoemd. Ooit werd de schietwilg aanzien als symbool van smart en verlatenheid, een wilgenkrans werd bijvoorbeeld gedragen als men in de steek gelaten werd door zijn geliefde.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


De voordelen van Wilgenbast

Van de wilgenbast kan je thee zetten die ondersteunend zou werken bij spier- en gewrichtspijnen.

Wilgenbast zou dan ook een natuurlijke pijnbestrijder zijn die kan gebruikt worden bij onder andere menstruatiekrampen en reumatische klachten.


Waarschuwingen

Door gebrek aan studies is het beter om Wilgenbast te vermijden tijdens de zwangerschap, het zogen en bij kleine kinderen.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

51 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page