top of page

De indrukwekkende voordelen van Witte Waterkers

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Waterkers heeft een pittig smakend blad en wordt vooral veel gegeten als groente. Het plantje blijft het hele jaar groen en krijgt tussen mei en september kleine witte bloemetjes.

Van gedroogde Witte Waterkers kan je thee zetten die rijk is aan vitamines en mineralen.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Witte Waterkers

Dit kruid zou onze lever ondersteunen om te ontgiften. Hierdoor wordt Waterkers veel toegepast in voorjaarskuren, maar ook bij huiduitslag en eczeem. Volgens 'het groot handboek geneeskrachtige planten' van Geert Verhelst zou Witte Waterkers ook het ontstaan van kankercellen afremmen en bepaalde kankercellijnen in hun groei remmen, er wordt dus een antitumorale werking beschreven aan Witte Waterkers.

Verder zou Witte Waterkers onze eetlust en onze spijsvertering bevorderen.


Waarschuwingen

Het is beter om Waterkers slechts om de 2 dagen te gebruiken om irritatie van de maagdarmslijmvliezen te vermijden. Witte Waterkers gebruik je beter niet tijdens de zwangerschap of onder de 4 jaar. Ook bij nierontstekingen gebruik je beter geen Witte Waterkers.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

77 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page