top of page

check de voordelen van Karwij

Bijgewerkt op: 19 nov. 2021


Het zaad van de Echte Karwij, ook wel Karwijzaad, wilde komijn of kummel genoemd, wordt regelmatig toegevoegd aan thee om er een zoete smaak aan te geven. Ook in de keuken wordt Karwijzaad veel gebruikt. Karwij is een lekker en verfrissend kruid, maar wist je dat dit niet zijn enige voordeel is?


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.Voordelen

Net als Anijs en Venkel zou dit zaadje een wind verdrijvende werking hebben, dit betekent dus dat Karwij winderigheid vermindert. Hiervoor zou Karwij wel sterker werken dan de eerder genoemde Anijszaadjes en Venkelzaadjes. Karwijzaad is een aperitivum, wat wil zeggen dat hij de eetlust bevordert. Omwille van ontspannende en kalmerende werking op de maag en zijn galvormende en galdrijvende eigenschappen staat Echte Karwij ook gekend voor zijn spijsvertering bevorderende werking, Karwij ontspant na een zware maaltijd.

Karwijzaad is ook een kruid met vele voordelen voor de vrouw, zo schijnt dit kruid omwille van zijn krampwerende eigenschappen menstruatiekrampen verminderen. Ook tijdens de borstvoeding zou karwij de aanmaak van moedermelk stimuleren.

Door zijn verfrissende werking in de mond helpt karwijzaad een slechte adem voorkomen.Waarschuwingen

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

55 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page