De prachtige Lindebomen beginnen in juni te bloeien, van de bloesem kan je een heerlijke kruidenthee maken. De boom bloeit pas na zijn 20ste à 30ste levensjaar. Dan verschijnen heerlijk honing zoetgeurende, vuilwitte tot geelwitte bloemen. De bloesems worden best geplukt op een zonnige dag rond 11u 's morgens. Is Lindebloesemthee gezond? Lees de vele voordelen en oordeel zelf!
Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.
De voordelen van lindebloesem:
Lindethee is goed voor onze gezondheid en is uitermate geschikt voor kinderen. De Lindebloesem kan je inzetten bij griep, koorts en verkoudheden, want Lindethee zou niet enkel een koortswerende werking hebben, maar zou ook verzachtend en ontstekingsremmend werken op de slijmvliezen van onze luchtwegen.
Doordat de Lindebloesem een rustgevende werking heeft zou het een goede nachtrust bevorderen. Aangezien dit kruid geschikt is voor kinderen, kunnen ook zij hun rust vinden bij een kopje lindethee. De zoete smaak van Lindebloesemthee wordt ook vaak geapprecieerd door kinderen. Een aftreksel van de Lindebloesem kan je ook uitwendig gebruiken, deze kan verlichting brengen bij aften, keelpijn, brandwonden en insectenbeten.
Waarschuwingen
Overdrijf niet en drink niet meer dan 3 kopjes lindethee per dag vanwege de bloeddrukverlagende werking. Mensen die last hebben van een lage bloeddruk, kunnen deze thee best vermijden.
Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.
Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.
Comments