top of page

Fantastische voordelen van Siberische Ginseng

Bijgewerkt op: 11 nov. 2021


syberische Ginseng Voordelen | eleutherococcus Senticosus

Siberische Ginseng, met als wetenschappelijke naam de Eleutherococcus Senticosus is een natuurlijke en krachtige oppepper. De Ginsengplant heeft dikke, vlezige wortels, het zijn vooral deze wortels die gebruikt worden voor gezondheidstoepassingen. De eigenschappen van Siberische Ginseng lijken sterk op die van de Koreaanse ginseng, de Panax Ginseng. De wortel wordt in de Chinese geneeskunde onder andere toegepast om de levensenergie te verhogen.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Siberische ginseng

De Siberische Ginseng zou ons stresstolerantie verhogen en wordt hierdoor vaak toegepast bij personen die moeilijk kunnen omgaan met werkdruk of prestatiedruk. De wortel zou ook ons aanpassingsvermogen aan ongunstige omstandigheden verhogen. Volgens het 'groot handboek geneeskrachtige planten' van Geert Verhelst is het wetenschappelijk bewezen dat de Siberische Ginseng onze hormoonbalans stabiliseert en op deze manier voor een hormonaal evenwicht zorgt. De Ginsengwortel wort dus vaak ingezet bij verlies van libido, overgangsklachten en menstruatiestoornissen.

Siberische Ginseng zou ook een positief effect hebben op onze natuurlijke weerstand.


Waarschuwingen

Siberische Ginseng ga je beter niet overmatig gebruiken. Tijdens de zwangerschap en het zogen of bij een voorgeschiedenis van hormoonafhankelijke kankers, maagaandoeningen, hoge bloeddruk gebruik je de Ginsengwortel beter niet.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

76 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


bottom of page