top of page

Laat je verrassen door de voordelen van Sesamzaad.

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Sesamzaad voordelen

Sesamzaad is niet enkel een knapperige lekkernij, het is ook één van de gezondste zaden omdat de zaadjes vol vitamines zitten! Sesamzaad is onder andere het hoofdbestanddeel van Tahin, dit wordt door vegetariërs veel gebruikt als broodbeleg.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


De voordelen van sesamzaad:

Sesamzaad is een top bron van calcium, rijk aan ijzer en de vitamines B en E. Doordat het op een natuurlijke manier bloed verdunnend zou werken is sesamzaad interessant ter preventie van hart- en vaatziekten.Waarschuwingen

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

11 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page