top of page

De voordelen van Rozemarijn die iedereen zou moeten kennen.

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Rozemarijntakjes

Door de Grieken en de Romeinen werd Rozemarijn als een heilige plant beschouwd, ze zou beschermen tegen boze geesten. Nu is Rozemarijn een kruid die je enorm veelzijdig kan gaan gebruiken. Rozemarijn is een heerlijk ruikende plant die zowel culinair gebruikt kan worden als om thee van te zetten. Verbranden van rozemarijntakjes zuivert de lucht. Je kan ook een afkooksel van Rozemarijn toevoegen aan je bad voor een stimulerende werking. In de kruidengeneeskunde wordt Rozemarijn ook vaak gebruikt omwille van zijn therapeutische eigenschappen.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Rozemarijn

Rozemarijn stimuleert onze bloedsomloop en heeft hierdoor een algemeen stimulerende werking, omwille van deze stimulerende werking wordt het kruid ook veel toegepast bij mensen met een lage bloeddruk. Ook zou Rozemarijn ondersteunend werken bij hoofdpijn en migraine door gal- en leverstoornissen, dit zou komen door de beschermende werking van Rozemarijn op onze lever. Rozemarijn ondersteunt de lever ontgifting en bevordert hiermee ook onze spijsvertering.Hydrolaat van Rozemarijn

Hydrolaat van Rozemarijn kan gebruikt worden voor een natuurlijke verzorging vooral op een geladen huid (bv bij Acné,...), maar kan ook toegevoegd worden aan je spuitwater om een heerlijk en gezond drankje te maken.

Voeg een theelepel Rozemarijnwater toe aan wat mineeraalwater, breng eventueel verder op smaak met een blaadje munt en/of een schijfje citroen en je bekomt een heerlijk en gezond drankje. In principe kan je hiervoor zowel spuitwater als plat water gebruiken, maar de smaak is wel veel lekkerder wanneer je dit toevoegt aan spuitwater. Dit drankje is fris om te drinken in de zomer, maar door de betere doorbloeding ook verwarmend tijdens de winter.

Dit drankje zou een drainerende werking hebben die de lever zuivert en de bloedcirculatie bevordert. Ook zou Rozemarijn hydrolaat je cholesterolgehalte in evenwicht brengen. Door de betere doorbloeding Stimuleert Rozemarijnwater de geestelijke vermogens en de concentratie.Waarschuwingen

Rozemarijn gebruik je beter niet bij epilepsie en zwangerschap. Vanwege zijn stimulerende werking op onze bloeddruk gaan mensen met een hoge bloeddruk ook beter Rozemarijn vermijden. Het is beter geen Rozemarijnthee meer te drinken voor het slapengaan, vanwege zijn opwekkende werking.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

369 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page