top of page

Lees de gezondheidsvoordelen van Panax Ginseng

Bijgewerkt op: 5 jul. 2022


Ooit was Panax ginseng meer waard dan goud. De wortel werd voorbehouden voor de keizerlijke familie, adel en hoge beambten. Al meer dan 5000 jaren wordt de Ginsengwortel in het Oosten als tonicum gebruikt dat de levensenergie versterkt. Door overmatig plukken is deze plant nog nauwelijks in het wild aan te treffen. De Panax Ginseng wordt wel intensief gekweekt in China, Japan, Korea en Zuid-Siberië. Ginseng onttrekt zoveel voedingsstoffen aan de bodem dat er de eerstkomende 10 jaar niet meer op verbouwd kan worden. De in stukjes gesneden Panax Ginseng wortel kan je op kauwen of kan je thee mee zetten met een aromatische geur en een bitterzoete smaak.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Panax Ginseng

De wortel van de Panax Ginseng is onmisbaar voor intensieve sporters. Doordat Panax Ginseng de algemene gezondheid zou verbeteren en de weerstand tegen vermoeidheid verhoogt, zou deze vitaliserend werken, als stimulans bij vermoeidheid, uitputting en algemene zwakte. Panax Ginseng zou ook ons algemeen aanpassingsvermogen en onze stresstolerantie verhogen en onze natuurlijke weerstand verhogen.

Daarbovenop zou de wortel onze hormoonbalans normaliseren, hierdoor wordt de Ginsengwortel veel toegepast bij impotentie, onvruchtbaarheid, verlies van libido en menstruatieklachten.Waarschuwingen

Panax Ginseng is te vermijden door personen met auto-immuunziekten, diabetes, hoge of lage bloeddruk, maagaandoeningen en hartritmestoornissen. Je gebruikt de Ginsengwortel best niet tijdens de zwangerschap en tijdens het zogen, ook kinderen onder de 12 jaar vermijden Panax Ginseng beter.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

12 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page