top of page

De voordelen van Manna uit de Pluimes

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Manna uit de Pluimes wordt soms gebruikt als zoetmiddel in suikervrije producten, het zou gezonder zijn dan suiker doordat de Mannitol als suikeralcohol niet wordt opgenomen in de dunne darm en de bloedsuikerspiegel dus nauwelijks zou laten stijgen.

Manna is het bastsap van de Pluimes, het zoete sap wordt bekomen door schuine inkepingen te maken in de schors. Het sap droogt snel tot onregelmatige stukjes.

Manna wordt gedronken door het hard geworden manna op te lossen in warm water of warme melk.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen

Manna van de Pluimes wordt soms gebruikt als mild laxerend middel, doordat het volume verhoogd wordt in de dikke darm door vochtabsorbtie neemt de darmperistaltiek toe, dit leidt tot een versnelde stoelgang. Dit is de reden dat Manna regelmatig gebruikt wordt bij constipatie of wanneer een zachte stoelgang vereist is. Ook wordt gezegd dat Manna, bij geen te grote doseringen, gebruikt zou mogen worden door kinderen, zwangere vrouwen en ouderen. Het zou ook geen bijwerkingen geven zoals krampen, braken of diarree.Waarschuwingen

Mag niet genomen worden bij darmobstructie.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.


78 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page