top of page

De voordelen van Laurier voor je gezondheid

Bijgewerkt op: 27 nov. 2021


Laurier

Laurier is een goede smaakmaker voor al jou gerechten, maar dit kruid wordt zelden gegeten door zijn taaie structuur. Door Laurierblaadjes mee te laten koken geven ze hun smaak en hun werkzame stoffen af. De aromatische geur van laurier laat andere smaken en kruiden beter tot hun recht komen. In de Franse en Mediterrane keuken wordt Laurier veel gebruikt. Laurier staat echter ook gekend omwille van zijn geneeskrachtige werking, om deze te benutten wordt van Laurier ook vaak thee gezet.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Laurier

Laurier is zowel een aperitivum als een digestivum, dit wil zeggen dat Laurier zowel onze eetlust gaat opwekken als dat hij ons spijsvertering gaat bevorderen. Laurier heeft ook een rustgevende werking, sommige mensen hebben na het drinken van Laurierthee minder behoefte om toe te geven aan hun verslaving.

Ook bij keelpijn kan Laurier ondersteunend werken.

Nog een laatste tip: Voeg een handvol Laurier toe aan je ligbad om je spieren te ontspannen.Waarschuwingen

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

486 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page