top of page

De ongelooflijke voordelen van Kattenklauw.

Bijgewerkt op: 28 okt. 2021


Kattenklauw, ook wel Cat's Claw, Katsklauw of Samento genoemd, wordt al minstens tweeduizend jaar gebruikt door Indianen omwille van hun medicinale eigenschappen. Veel van de eigenschappen die zij hadden ontdekt werden erna wetenschappelijk onderzocht.

Studies van Aquino en medewerkers (1991) en van Rizzi en medewerkers (1992) konden respectievelijk een ontstekingsremmende en antimutageen effect aantonen.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


De voordelen van katsklauw:

Kattenklauw zou onze weerstand verhogen tegen virussen, bacteriën en schimmels. Ook bij reumatische klachten zoals Artritis, Artrose, Jicht,... zou Kattenklauw een ondersteunende werking hebben en zelfs ontstekingswerend werken. Er zouden zelfs aanwijzingen zijn dat Kattenklauw mogelijks effectief is tegen kanker.


Waarschuwingen

Vanwege zijn samentrekkende eigenschappen gebruik je beter geen Cat's Claw tijdens de zwangerschap. Ook vrouwen die borstvoeding geven en kinderen jonger dan 3 jaar kunnen Kattenklauw maar beter vermijden.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

291 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page