top of page

De krachtige voordelen van heermoes

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Heermoes, ook wel Paardenstaart of Kattenstaart genoemd, lijken qua uitzicht goed op de Moeraspaardenstaart of op Schaafsto. Hier moet je dus wel goed mee oppassen, deze laatste twee bevatten teveel Alkaloïden en zijn daardoor niet eetbaar! Heermoes wordt al sinds de oudheid gebruikt in de kruidengeneeskunde. Je kan er thee van zetten met een grassige, frisse smaak.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Heermoes

Heermoesthee zou helpen bij het herstellen, versoepelen en versterken van bindweefsel en wordt hierdoor vaak toegepast bij kneuzingen, botontkalking, verzwikkingen en reumatische aandoeningen. Heermoes is niet enkel voor ons bindweefsel een belangrijk kruid, deze eerder genoemde herstellende, versoepelende en versterkende werking zou ook werken voor ons skelet, kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, huid, haar en nagels.

Heermoes bevat zeer veel mineralen en werkt hierdoor mineraal aanbrengend. Ook bij nier- en blaasontstekingen wordt aan Heermoes een ondersteunende werking toegeschreven.


Waarschuwingen

Heermoesthee drink je beter niet tijdens de zwangerschap.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

267 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page