top of page

Wat zijn de fantastische voordelen van Echte Kamille?

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Echte Kamille kent diverse toepassingen en heeft een uitstekende reputatie in de volksgeneeskunde. Van gedroogde Kamille kan je thee zetten. Kamillethee is met zijn aangename, beetje bittere, smaak een populaire drank over de hele wereld. Of je nu overwerkt bent of je hebt last van een kleine verkoudheid, een kopje kamillethee kan wonderen doen.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.De voordelen van Echte Kamille:

Kamille heeft een ondersteunde werking op ons spijsverteringsstelsel. Een kopje kamillethee werkt kalmerend en emotioneel relaxerend, drink daarom 's avonds een thee met Kamille voor een goede nachtrust.

Kamillethee zou ook verzachtend werken bij verkoudheden, ga met een verkoudheid dus even vroeg in het zeteltje zitten, geniet van een warme rustgevende kop kamillethee en daarna vroeg je bed in om je hopelijk de dag erna al wat beter te voelen.

Afkooksels van gedroogde Kamille worden ook veel uitwending gebruikt en zouden ontstekingsremmend, ontsmettend, wondhelend en jeukstillend werken.Hydrolaat van Roomse Kamille

Het hydrolaat van Roomse Kamille beschikt over alle hierboven genoemde voordelen. Zo kan je van dit hydrolaat gewoon 1 theelepel toevoegen aan je kruidenthee of als smaakmaker bij je spuitwater doen en genieten van de reeds opgesomde voordelen. Het Kamille hydrolaat, of kamillewater wordt vaak toegepast uitwendig toegepast omwille van zijn reinigende, verzachtende, kalmerende en jeukstillende werking op de huid. Hydrolaat van Roomse kamille wordt vaak toegevoegd in natuurlijke huidverzorgende producten, vooral voor de gevoelige huid, de allergische huid, eczeem, psoriasis of netelroos. Je zou het ook als gezichtslotion kunnen gebruiken, of het hydrolaat toevoegen aan witte klei om een gezichtsmaskertje te maken.

Kamille is goed voor de ogen, daarom wordt kamillle hydrolaat vaak gebruikt voor een oogbad of -kompres bij geïrriteerde, ontstoken of vermoeide ogen.Waarschuwingen

Kamille gebruik je beter niet langdurig, dagelijks. Het is beter na 3 à 4 weken telkens een stopweek in te lassen.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

27 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page