top of page

De voordelen van Echte Guldenroede

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Guldenroede, of Solidago, heeft mooie gele bloemen, verschillende soorten van guldenroede worden gekweekt als sierbloemen voor de tuin, ze doen het ook goed als snijbloemen of worden als droogbloemen verkocht. Van Echte Guldenroede kan je een zuiverende kruidenthee zetten.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Echte Guldenroede

  1. Guldenroede zou een reinigende werking hebben op onze urinewegen, hierdoor wordt Echte Guldenroede vaak toegepast bij reumatische aandoeningen, acné en voorjaarskuren.

  2. Op de slijmvliezen van onze bovenste luchtwegen zou Echte Guldenroede een ontstekingsremmende werking hebben en dus ondersteuning bieden bij verkoudheden, hooikoorts, keelpijn, hoest en astma.

  3. Aangezien Guldenroede beschreven wordt als zweetdrijvend middel kan het ondersteunend ingezet worden bij griep en koorts.

Waarschuwingen

Wanneer je Echte guldenroede gebruikt wordt aangeraden veel te drinken. Bij chronische nieraandoeningen of hartlijden kan je Guldenroede enkel gebruiken in samenspraak met je arts.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

110 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page