top of page

De voordelen van Duivelsklauw

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


De Duivelsklauw komt uit de Kalahariwoestijn, de knol wordt veel gebruikt in de kruidengeneeskunde. De vruchten van de plant hebben weerhaken zodat ze aan de vacht van dieren kunnen blijven kleven, de naam Duivelsklauw verwijst naar deze haken. In Afrika werd de plant zoveel geplukt dat het nauwelijks nog in het wild groeit, de plant wordt nu gekweekt.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Duivelsklauw

Duivelsklauw zou een ontstekingsremmende, bloedzuiverende en pijnstillende werking hebben, hierdoor wordt dit kruid vaak ingezet bij reumatische aandoeningen. Bij chronische gewrichtsklachten zou na 4 weken inname nog een toename van de ontstekingsremmende werking vastgesteld worden, aanhouden van de therapie zou dus aangewezen zijn.


Waarschuwingen

Duivelsklauw neem je beter niet in bij maagaandoeningen, galstenen, leveraandoeningen en hoge bloeddruk. Ook tijdens de zwangerschap en het zogen gebruik je beter geen Duivelsklauw.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

37 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page