top of page

Zoveel voordelen heeft Citroenmelisse

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


citroenmelisse voordelen

De geur van Citroenmelisse houdt alle insecten, behalve bijen, op afstand. Je kan bijvoorbeeld een zakje met Citroenmelisse op je nachtkastje leggen tegen de muggen. De bladeren van Citroenmelisse zijn lekker, gezond en beschikken over gezondheid bevorderende kwaliteiten.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.Citroenmelisse thee heeft vele voordelen:


Hydolaat van Citroenmelisse (= Melissewater)


Toepassingen van Melissewater
  • hydrolaat van citroenmelisse kan je gebruiken als gezichtslotion. Dit hydrolaat is geschikt voor alle huidtypes.

  • Melissewater kan je toevoegen aan je thee of aan je drinkwater. Je zou het zowel in plat water als in spuitwater kunnen doen, in spuitwater zal de smaak wel beter zijn. 1 theelepel op een kop/glas of 1 à 2 eetlepels per liter is voldoende.

  • Voeg wat hydrolaat van citroenmelisse toe aan je strijkwater voor een heerlijk geurende was.


Voordelen van Melissewater

De voordelen van Melissewater leunen sterk aan bij de voordelen van Melissethee. Bij hoofdpijn zou Citroenmelissewater een verzachtende werking hebben. Zoals Melissethee kan je ook hydrolaat van citroenmelisse innemen omwille van zijn kalmerende eigenschappen bij angst, paniek en stress. Melissewater staat bekend als antioxidant en ontstekingsremmer. In de huidverzorging wordt dit regelmatig gebruikt in anti-aging cosmetica of voor een geïrriteerde huid (ook eczema) vanwege zijn kalmerende effect.Waarschuwingen

Citroenmelisse kan je best vermijden bij een lage bloeddruk en tijdens de zwangerschap. Wanneer je last hebt van een verminderde schildklierwerking gebruik je Citroenmelisse beter niet.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

237 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page