top of page

Gezonde voordelen van Blaaswier

Bijgewerkt op: 2 jul. 2022


Blaasjeswier, ook wel Fucus genoemd, is met zijn karakteristieke smaak geschikt als zoutvervanger. Je kan er ook thee van zetten, deze is niet erg lekker maar wel zeer gezond! Dit komt omdat blaaswier zeer rijk is aan vitamines, mineralen,... Hierdoor werd Blaaswier vroeger door Engelse boeren gebruikt als organische meststof en grondverbeteraar. Van Blaaswier worden enkel de vaste planten gebruikt, de aangespoelde planten zijn te taai.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.De voordelen van blaaswier:

Blaaswier is rijk aan Jodium, magnesium, broom, fosfor, zink, ijzer, kalium, eiwit, algin, slijmstoffen, mannitol, fucoidan, lysine, fytohormonen, antioxidanten, vitamines A, C, E en K. Door deze talrijke aanwezigheid van vitamines en mineralen zou Blaaswier bloedarmoede voorkomen en aanpakken. Blaaswier wordt veel gebruikt door mensen die willen afslanken, dit komt omdat Blaaswier goed zou zijn voor de cholesterol en onze schildklier zou stimuleren, wat dan op zijn beurt opnieuw onze vetverbranding verhoogt.

Blaaswier is ook goed voor de huid, je kan het bijvoorbeeld gaan toevoegen aan je ligbad. Het eenvoudigst is om de Fucus in een oude sok te doen en zo in je bad te leggen, door af en toe in de sok te knijpen geeft de Fucus zijn inhoudsstoffen af.

Verder staat Blaaswier ook gekend als hongerremmer, voor zijn verzachtende werking op het maagslijmvlies en zijn algemeen stimulerende werking. Ook schijnt Blaaswier bloedstolling af te remmen.Waarschuwingen

Wanneer je last hebt van een overactieve schildklier, je zwanger bent of borstvoeding geeft of wanneer je jonger bent dan 5 jaar gebruik je beter geen Blaaswier.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

110 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page