top of page

De opmerkelijke voordelen van Astragalus

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Astragalus, of ook wel Vlezige Hokjespeul genoemd, is de Aziatische tegenhanger van Echinacea. De Astragalus wortel wordt traditioneel gebruikt om de levensenergie Qi op te krikken. Met de gedroogde wortel van de Vlezige Hokjespeul kan je een energie gevende thee zetten die goed is voor je natuurlijke immuniteit. De combinatie met adaptogene kruiden versterkt de werking, Astragalus wordt daarom vaak gecombineerd gecombineerd met Panax Ginseng, Ashwaganda of engelwortel.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


De voordelen van Astragalus:

Astragalus zou onze natuurlijke weerstand verhogen en vooral de kwaliteit van onze weerstand verbeteren, dit betekent dat het ervoor zorgt dat ons immuunsysteem efficiënter gaat werken. Volgens bepaalde literatuur remt de Vlezige Hokjespeul het ontstaan van kanker en tumoren af. In de traditionele geneeskunde staat Astragalus er vooral om gekend dat het kruid onze levensenergie gaat opkrikken, vermoeidheid tegengaat en ons algemeen aanpassingsvermogen verhoogt.


Waarschuwingen

Bij gebrek aan studies is het beter dat zwangere en zogende vrouwen dit kruid vermijden. Wanneer je lijdt aan een auto-immuunziekte gebruik je Astragalus beter enkel in samenspraak met jouw arts.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

93 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page