top of page

Laat je verrassen door de voordelen van Ashwaganda

Bijgewerkt op: 2 jul. 2022Ashwaganda | Withania Somnifera voordelen

Ashwaganda is een traditioneel en veel gebruikt kruid in de Indiase Ayurveda, de wetenschappelijke naam is Withania Somnifera. Het kruid krijgt ook wel de bijnaam Indiase ginseng of Indische ginseng.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


De voordelen van Ashwaganda:

De meest besproken en bekende werking van Ashwaganda is dat deze testosteron verhogend zou werken en bijgevolg dus ook ons libido verhoogt. Ashwaganda zou ook een gunstige invloed op ons hart en bloedvaten. Daarbovenop zou de Ashwaganda wortel rust geven en bijdragen aan een goede geestelijke balans. De wortel verlaagt ons Cortisol niveau en wordt hierdoor vaak ingezet bij Burn-out en stress.

Ashwaganda wordt soms aanvullend toegepast bij kankertherapie omdat de wortel kanker werende eigenschappen zou hebben en de negatieve effecten van radiotherapie en chemotherapie zou verminderen. De wortel zou onze immuniteit verhogen en de kwaliteit van onze natuurlijke weerstand verbeteren.Waarschuwingen

Zwangere vrouwen, zogende vrouwen en mensen met een maagzweer gebruiken beter geen Ashwaganda.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

7 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page