top of page

Pompoenpitten, lekker en boordevol voordelen!

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


pompoenpitten voordelen

Pompoenpitten zijn niet enkel lekker om door je salades te mengen, het is ook een zeer voedzame pittensoort.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Pompoenpitten

Pompoenpitten zouden ondersteunend werken bij plasproblemen. Ze zouden o.a. de groei remmen van prostaatadenoom: de zaden verminderen niet echt het volume van de prostaat, ze remmen wel verdere vergroting en verminderen plasproblemen gepaard gaande met vergrote prostaat.


pompoenpitten regelen en bevorderen de samentrekking van de blaasspier:

  • bij de man: ondersteunend bij prostaatproblemen.

  • bij de vrouw: onwillekeurig urineverlies bij stress, hoesten, niezen, lachen,...

  • Bij Kinderen: bedplassen, "prikkelbare" blaas

Waarschuwingen

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

22 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page