top of page

Passiebloem, ontdek de voordelen.

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2022


passiebloem voordelen

Passiflora Incarnata, is een plant die vooral gekend is door hun passievruchten, maar deze plant heeft meer... Niet enkel heeft ze de meest prachtige bloemen, maar de plant staat ook bekend omwille van haar genezende krachten. Passiebloemthee werd al door de Maya's, Azteken en Indianen gebruikt als medicijn. Niet iedere soort van de Passiflora krijgt trouwens vruchten, in de koudere gebieden krijgt geen enkele Passiflora ooit vruchten. Van passiebloem kan je een lekkere rustgevende kop kruidenthee zetten, ideaal voor het slapengaan. Passiebloem is een kruid die je goed kan combineren met Citroenmelisse, Meidoorn en valeriaan.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.Voordelen van Passiebloem

De Passiebloem staat gekend als een natuurlijke rustgever die zou ook nog eens zou helpen blij slaapproblemen. Denk hierbij maar aan problemen bij inslapen of doorslapen. Het Passiebloemkruid zou ook de herstellende kwaliteit van de slaap verbeteren. Verder zou Passiebloem (zenuw)pijnstillend werken en een ondersteunende werking hebben bij angsten en paniekaanvallen.Waarschuwingen

Passiebloemkruid ga je beter vermijden tijdens de zwangerschap.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.
93 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page