top of page

Ontdek de voordelen van Wilde Yam.

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Wilde Yam is een knol die in Afrika het meest wordt gegeten, Het is basisvoedsel vergelijkbaar met de aardappel in het westen. Yamswortel wordt in de natuurlijke geneeskunde gebruikt tegen allerlei ouderdomskwaaltjes. Je kan de Wilde Yam onder andere terugvinden in gedroogde vorm, waarvan je dan een thee kan zetten.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van de wilde Yam:

  • Wilde Yam zou het algemeen verouderingsproces vertragen.

  • Doordat Yamswortel een fyto-oestrogeen effect heeft, wordt deze wortel veel gebruikt bij overgangsklachten, verstoringen in de hormonale huishouding, premenstrueel syndroom,...

  • Volgens verschillende literatuur heeft Wilde Yam een ontspannende en krampwerende werking op onze spieren, hierdoor wordt de wortel vaak gebruikt door sporters.

Waarschuwingen


Wilde Yam ga je beter niet innemen tijdens de zwangerschap of bij een voorgeschiedenis van hormoonafhankelijke kankers.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

1.082 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page