top of page

Kersensteeltjes houden of weggooien? Bekijk hun voordelen!

Bijgewerkt op: 25 nov. 2021


Zure kersen zelf zijn gezond, maar de kersensteeltjes van de zure kers worden al eeuwenlang gebruikt in de volksgeneeskunde. Heb je dus een zure kersenboom, gooi de steeltjes niet weg. Je kunt ze drogen om later te gebruiken of je kan ze ook vers gebruiken.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen

Van Zure kersensteeltjes kan je thee zetten die een vocht afdrijvende werking heeft, dit betekent dat het lichaam meer vocht gaat afdrijven. Hierdoor zouden zure kersensteeltjes goed zijn voor de nieren. Er zou ook sprake zijn van een licht kalmerende werking op de slijmvliezen van onze urinewegen. Vanwege zijn vocht afdrijvende werking worden steeltjes van de Zure kers ook regelmatig aanbevolen bij een verhoogd urinezuurgehalte of bij reumatische aandoeningen. Mensen die veel last hebben van nierstenen, zouden thee kunnen drinken van Kersensteeltjes ter preventie.

Volgens sommige literatuur zou een thee van kersensteeltjes bij constipatie ook laxerend kunnen werken.Waarschuwingen

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

466 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page