top of page

Hamamelis, wat zijn de voordelen voor je gezondheid?

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Hamamelis | Amerikaanse Toverhazelaar voordelen

De Amerikaanse Toverhazelaar, of zijn wetenschappelijke benaming de Hamamelis virginiana, kent vele toepassingen in de volksgeneeskunde. Ooit werd beweerd dat het op zak dragen van de bladeren van de Toverhazelaar je beschermde tegen hartenpijn en liefdesverdriet.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van de Hamamelis

Hamamelis zou een bloedstelpende en samentrekkende werking hebben, door deze samentrekkende werking wordt Hamamelis vaak toegepast bij overmatig bloedverlies of bij diarree. De Amerikaanse Toverhazelaar wordt door zijn vernauwende en stabiliserende werking op de haarvaten vaak ingezet bij aambeien en spataderen.


Waarschuwingen

Hamamelis wordt beter niet gebruikt door kinderen, zwangere of zogende vrouwen en door personen met maagzweren of reflux.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

324 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page