top of page

Grote klit, vele voordelen.

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


In de Chinese geneeskunde en de Ayurveda kent de wortel van de Grote Klit, ook wel Kliswortel genoemd, toepassingen bij slijmvliesontstekingen, reuma, besmettelijke huidaandoeningen en verminderde geslachtsdrift. Van de Kliswortel kan je thee zetten. Het afkooksel van de Grote Klit kan je gebruiken als huid reinigende lotion of haarspoeling. Deze kliswortel heeft dus veel mogelijkheden in zich.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van de grote klit wortel:

De Kliswortel zou een infectie werende werking hebben op onze huid en zou ook onze talgproductie regelen. Hierdoor wordt de Kliswortel vaak ingezet bij zweren, abcessen, schimmelinfecties, acné, psoriasis, vettige hoofdhuid, roos,... Voor deze toepassingen kan je de wortel van de Grote Klit zowel inwendig als uitwendig gaan gebruiken. De Grote Klit zou een algemeen bloedzuiverende en ontgiftende werking hebben op ons lichaam. De wortel wordt dan ook vaak toegepast bij nierstenen en blaasontstekingen. De kliswortel wordt omwille van de bloedzuiverende werking ook vaak gebruikt bij reumatische aandoeningen.


Waarschuwingen

Wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft of jonger bent dan 3 jaar vermijd je beter het gebruik van de grote klit wortel.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

304 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page