top of page

ontdek de gezondheidsvoordelen van Witte Paardenkastanje

Bijgewerkt op: 11 okt. 2021


witte paardenkastanje - voordelen

De Witte Paardenkastanje is een boom afkomstig uit Azië. De vrucht is helaas giftig voor de mens. Eet dus geen Kastanjes afkomstig van de Paardenkastanje, je zou serieus ziek kunnen worden! De overige delen van deze boom kan je wel gebruiken om bijvoorbeeld thee te zetten en bieden heel wat voordelen. Al ten tijde van Napoleon gebruikte men de schors als samentrekkend en koortswerend middel, het blad als hoestmiddel, de bloemen als versterkend middel en een afkooksel van de bolsters bij aambeien en spataders.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


De voordelen van witte paardenkastanje:

De echte doorbraak van de Paardenkastanje in de kruidengeneeskunde bij de aanpak van spataderen en aambeien kwam pas laat in de 19de eeuw. Zo zouden de zaden en de schors van de Witte Paardenkastanje de haarvatwanden stabiliseren en de bloedcirculatie verbeteren. Deze worden dan ook vaak toegepast bij spataderen en aambeien, maar ook ook bij vermoeide en gespannen benen om het zwaartegevoel te verminderen.

Hier bovenop zou de Witte Paardenkastanje ook een ontstekingsremmende werking hebben op de bloedvatwanden en een bloed verdunnende werking die de vorming van bloedklonters tegen de aderwand voorkomt. Daarom wordt ook vaak thee van de zaden of van de schors van de Witte Paardenkastanje aangeraden tegen Flebitis. Verder zou de schors ook een samentrekkende werking hebben op het darmslijmvlies en zou helpen bij diarree.Waarschuwingen

Het gebruik van paardenkastanje maakt de klassieke maatregelen zoals meer bewegen, afvallen bij overgewicht, koud waterbehandelingen en elastische steunkousen zeker niet overbodig! Witte Paardenkastanje gebruik je beter niet bij Zwangerschap, zogen en onder de 12 jaar.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

445 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page