top of page

Gezondheidsvoordelen van Spirulina

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Spirulina is een spiraalvormige zoutwater alg die bijzonder rijk is aan mineralen, vitamines en eiwitten. Je kan dit verkrijgen zowel in poedervorm of als voedingssupplement in tabletten. Wanneer je tabletten koopt, let dan goed op de kwaliteit, sommige hulpstoffen die nodig zijn om te tabletteren verminderen sterk de werkzaamheid. Ook de kweekomstandigheden van deze algen zijn zeer belangrijk, zuiver water, schone lucht, voldoende zon,... Let er dus steeds goed op dat je betrouwbare producten koopt.

Spirulinapoeder kan je eenvoudig toevoegen aan groentensap of vruchtensap, in een glaasje water of je kan het mengen in je smoothie of yoghurt.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Voordelen van Spirulina

  1. Spirulina bevordert onze algemene gezondheid, welzijn en conditie. Door de hoge voedingswaarde geven de algen ons energie en vullen voedingstekorten aan. Zo zou Spirulina ons uithoudingsvermogen verhogen en ons prestatievermogen verbeteren zowel in sport, werk als in studie.

  2. Spirulina zou ook een reinigende en ontgiftende werking hebben op ons lichaam en bijdragen aan een gezonde darmflora, dit heeft dan weer als gevolg dat Spirulina onze immuniteit verhoogt.

  3. Deze algen zouden een cholesterolverlagende werking hebben.

  4. In de afslankwereld wordt Spirulina meer en meer gebruikt en staat dit kruid gekend als superfood. De algen zouden niet enkel onze stofwisseling verhogen en op deze manier de afslanking bevorderen, maar zouden door hun hoge voedingswaarde ook het hongergevoel verminderen. Het feit dat ze zoals hierboven vermeld ook nog eens energie zouden geven en ontgiftend zouden werken zijn enkel maar extra pluspunten voor iemand die deze algen wil toevoegen aan zijn gezond dieet.

  5. Een gezichtsmasker van Spirulina zou reinigend, voedend en ontspannend werken en zou aangewezen zijn bij een vermoeide en of onreine huid. Je kan hiervoor eenvoudig Spirulinapoeder in wat yoghurt of kwark mengen.

  6. Volgens het 'groot handboek geneeskrachtige planten' van Geert Verhelst heeft uitgebreid onderzoek van de alg aangetoond dat Spirulina één van de rijkste, compleetste en compactste bronnen van vitamines en mineralen is in de natuur. In 1974 werd Spirulina door de Verenigde Naties zelfs uitgeroepen tot beste alternatieve voedingsbron voor de toekomst. Naast zijn hoge voedingswaarde zou Spirulina zeer gemakkelijk verteerbaar en opneembaar zijn.

Waarschuwingen

Aangezien Spirulina energie geeft, neem je dit best niet meer 's avonds laat.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.
Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.


14 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page