top of page

Ken jij de gezondheidsvoordelen van Lijnzaad?

Bijgewerkt op: 25 sep. 2021


Lijnzaad voordelen | vlaszaad

lijnzaad, ook wel vlaszaad genoemd, staat bekend omwille van het feit dat de zaadjes vele voedingsstoffen bevatten.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Lijnzaad

Lijnzaad helpt zowel bij constipatie als tegen diarree. Hoe is dat mogelijk? Doordat Lijnzaad veel vocht opneemt onttrekt het overtollig vocht uit onze stoelgang. Daarentegen gaat lijnzaad door zijn absorberende vermogen het gewicht en het volume van de stoelgang doen toenemen, wat op mechanische wijze onze darmwerking stimuleert en leidt tot een stoelgangsdrang in de darmen.

Een ander belangrijk voordeel van Lijnzaad is de het een regulerende werking zou hebben op onze hormoonbalans, zou zo Lijnzaad bijdragen aan ons hormonaal evenwicht.

Lijnzaad zit boordevol Omega-3 vetzuren!


Lijnzaad heeft zijn naam niet gestolen!

Lijnzaad is een perfect hulpmiddel bij het lijnen, of beter gezegd diëten! Doordat Lijnzaad gaat zwellen in combinatie met vochtinname gaat je hongergevoel verminderen. Het is dus wel zeker belangrijk om voldoende te drinken bij inname van Lijnzaad.

Enkele lepels per dag zijn meer dan genoeg, overdrijf dus niet.


Waarschuwingen

Lijnzaad neem je best niet in voor vlak voor het slapengaan, wanneer je lange tijd een liggende houding aanneemt of bij bedlegerigheid. Ook bij vernauwingen van het maagdarmkanaal neem je beter geen lijnzaad. Bij het begin van je zwangerschap vermijdt je ook beter lijnzaad.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

38 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page