top of page

De gezondheidsvoordelen van de Chinese Engelwortel

Bijgewerkt op: 2 nov. 2021


De Chinese Engelwortel, ook wel Dong Quai of vrouwenginseng genoemd, is zeer populair in de Chinese geneeskunde. Van de wortel kan je thee zetten met een zoete, licht bittere smaak. Dit kruid wordt ook vrouwenginseng genoemd omdat het goed zou zijn tegen veel 'vrouwenkwalen'. Zo is kippensoep met wortels van de Engelwortel een Chinees huismiddel dat na het baren wordt gegeven. Ook in andere Aziatische landen zoals in Japan wordt deze wortel vaak verwerkt in een rijstschotel of in soep tijdens de "moeilijke dagen van de maand".


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen

Deze 'vrouwenginseng' zou door het verbeteren van onze bekkendoorbloeding ons vrouwelijk hormonaal systeem terug in evenwicht brengen, hierdoor wordt dit kruid veel ingezet bij overgangsklachten, onregelmatige cyclus, premenstrueel syndroom,... Verder zou de Chinese Engelwortel ook onze lever beschermen en ondersteunen, onze natuurlijke weerstand bevorderen en antitumoraal werken.Waarschuwingen

Bij een voorgeschiedenis aan hormoonafhankelijke kankers of bij maagaandoeningen ga je Chinese Engelwortel beter vermijden. Ook personen met een lage bloeddruk zijn beter voorzichtig met dit kruid. Dong Quai is niet geschikt voor zwangere omdat het de weeën bevordert en ook niet geschikt voor zogende vrouwen en kinderen.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

150 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page