top of page

Echinacea of Rode zonnehoed? Wat zijn de voordelen?

Bijgewerkt op: 5 jul. 2022


Echinacea Purpurea | Rode Zonnehoed voordelen

De Echinacea Purpurea, of eenvoudiger gezegd Rode Zonnehoed, is het afweerversterkende kruid bij uitstek. Van de 9 soorten Zonnehoed is de Rode Zonnehoed 1 van de 3 soorten die gebruikt wordt in kruidensupplementen.


Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.


Voordelen van Echinacea

Echinacea heeft een positief effect op ons immuunsysteem en zou hierdoor ontstekingen verminderen die gepaard gaan met infecties, bescherming bieden tegen kanker, ondersteuning bieden bij huidinfecties en urineweginfecties.

Wanneer je Rode Zonnehoed gaat gebruiken bij de eerste symptomen van verkoudheden, griep, keel- en oorontstekingen kan het de genezing versnellen.Hoe gebruik je Echinacea

Echinacea vind je terug in een aantal voedingssupplementen, let altijd op de kwaliteit wanneer je voedingssupplementen gaat aanschaffen! Van Echinacea kruid kan je ook een lekkere zachte thee zetten. Nog meer aangeraden wordt om alcoholische extracten te gebruiken, omdat de belangrijkste weerstand stimulerende ingrediënten beter oplossen in alcohol. Schrijf je in voor een workshop en leer hoe gemakkelijk zelf een tinctuur kan maken.

Voor een optimaal effect is het belangrijk om na 3 weken telkens een stopweek in te lassen, om op deze manier ons immuunsysteem telkens opnieuw 'wakker te schudden'.Waarschuwingen

Bepaalde personen vermijden het beter om hun immuunsysteem te gaan stimuleren, dank maar aan mensen met transplantatie-organen of mensen met auto-immuunziekten. Deze vermijden bijgevolg ook beter het gebruik van Echinacea.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.

77 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page