top of page

Kunnen kruiden je dieet ondersteunen?

Bijgewerkt op: 10 dec. 2022

Ik krijg nogal veel de vraag of er ook kruiden bestaan die de afslanking ondersteunen.

geraak je niet verlost van je overtollige Kilo's?

Om meteen de vraag te beantwoorden: Er bestaan heel wat kruiden die het afslankingsproces kunnen ondersteunen of versterken. Als je hierbij wel goed beseft dat je met kruiden alleen waarschijnlijk niet de resultaten zal behalen waarop je gehoopt had. Als je een gezond gewicht wil bereiken en behouden is het zeer belangrijk dat je hier ook je levensstijl en eetpatroon naar aanpast.

afslanken met kruiden

Maar werkt je dieet ondanks je inspanningen toch niet? Slaag je er maar niet in om te starten? Heb je last van een traag metabolisme, een opgeblazen gevoel of nervositeit die ervoor zorgt dat je gaat snacken. Dit zijn allemaal zaken die ondersteund kunnen worden door kruiden en een correcte begeleiding!

vermageren met kruiden en coaching

Afslanken met behulp van kruiden:

Er zijn veel producten en programma's op de markt waarmee je kan afvallen. Probeer steeds goed te weten aan wat je jou kan verwachten.

Er zijn veel soorten voedingssupplementen beschikbaar waarmee men "slank kan worden". Zoals ik ook al in mijn eerdere blog (i.v.m. Fytotherapie) heb aangegeven, ben ik persoonlijk voorstander om het zo natuurlijk mogelijk te houden! Wanneer je dus beslist om te starten met het innemen van voedingssupplementen, bekijk deze supplementen dan eerst even met een kritische blik.

afslankende kruiden

Hoe werken afslankende kruiden?

Kruiden staan wereldwijd bekend om hun krachtige werking, elk kruid dan weer op een andere manier. Zo zijn er verschillende groepen en werkingen te onderscheiden:

  1. Verhogen van de stofwisseling, waardoor vetten sneller worden verbrand.

  2. Afremmen van de honger doordat ze: - een zeer hoge voedingswaarde hebben. - gaan zwellen in volume en op deze manier voor een vol gevoel zorgen.

  3. Stimuleren van de schildkier of de hormoonregeling ondersteunen en bijsturen.

  4. Het lichaam remmen in de opname van koolhydraten.

  5. Stimuleren van de darmwerking en zorgen voor een goede darmflora

  6. Diuretische werking: het lichaam helpen met het afdrijven van opgehoopt vocht.

afslankcoach

Persoonlijke samenstellingen

Iedereen is uniek, ook de oorzaken van overgewicht variëren. Het is dus aangeraden om kruiden persoonlijk te gaan selecteren, afhankelijk van welke werkingen het meest nodig zijn. Als je echt resultaten wil halen, ga je dit uiteraard combineren met een gezonde levensstijl en voldoende beweging.

De afslankende werking van kruiden is langzaam, maar ook duurzaam en wordt niet gevolgd door een inhaal reactie bij het stoppen, het welgekende jojo-effect. Afslanken forceren zoals bijvoorbeeld bij crashdiëten is niet gezond, zeker niet als je vetweefsel wil verliezen en geen spierweefsel.

algen ter ondersteuning bij dieet

Wat met vitaminetekorten?

Als je gaat diëten kan het voorkomen dat je een tekort krijgt aan bepaalde vitamines en mineralen, ook hier kunnen kruiden ondersteunen. Denk hierbij maar aan een aantal algensoorten zoals Spirulina die enorm rijk zijn aan voedingsstoffen en in 1974, tijdens de Wereldvoedselconferentie, zelfs uitgeroepen werd tot de beste alternatieve voedingsbron voor de toekomst.

gezond afslanken met kruiden en coaching

Gezond afslanken met kruiden en coaching!

Als je buikvet wil verbranden is de beste aanpak een combinatie van gezonde voeding, goed bewegen, een positieve mindset en een goede ondersteuning. Een wonderpil bestaat niet en zo moet je ook de kruiden niet zien, je kan ze wel zien als een gezonde ondersteuning. Wil je graag enkele kilo's kwijt en wil jou jou hiervoor laten begeleiden door kruiden en coaching? Of heb je zelf al zicht op je perfecte voedingspatroon en zoek je een ondersteunende afslankthee?


Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.


De meeste in dit artikel genoemde voordelen van kruiden zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.

101 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page